Corona: hulp vragen en hulp bieden

Nu de maatregelen om het coronavirus in te dammen steeds ingrijpender worden, neemt voor veel mensen ook het sociaal isolement toe. Een extra reden om als gemeenteleden naar elkaar om te zien en elkaar waar nodig te helpen. Omdat het vaak niet duidelijk is wie we kunnen helpen en hoe we kunnen helpen, is er vanuit de gemeente een initiatief ontstaan om de hulpvraag en de hulpbieder bij elkaar te brengen.

Tijdens het opzetten hiervan zijn we door Missie Dordt benaderd of we aan willen sluiten bij een breedkerkelijk initiatief voor Dordrecht: Licht voor Dordt (zie www.lichtvoordordt.nl). We hebben besloten hierbij aan te sluiten, om zo al onze broeders en zusters tot hulp te kunnen zijn.

Heeft u hulp nodig?
Licht voor Dordt kan u helpen met de volgende hulpvragen:

  • boodschappen doen
  • voedselpakket ophalen
  • medicijnen ophalen
  • vervoer naar het ziekenhuis
  • telefonisch contact (uw hart luchten) 
  • maaltijd verzorgen of soep koken

Heeft u één van bovenstaande hulpvragen, belt u dan naar 078-204 93 15 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 – 17.00 uur) of vul het formulier in op de website: nietalleen.hiphelpt.nl/ik-zoek-hulp. U kunt ook Ton van Belle (06-22773785) of iemand uit uw omgeving vragen om de hulpvraag voor u in te dienen

Heeft u andere hulpvragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met de hulpendienst van onze gemeente door te bellen met Hanneke van Belle (078-6558852) of Annelies Terlouw (078-7851416) of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u of wil jij helpen?
Daar zijn we heel blij mee! Aanmelden kan via https://nietalleen.hiphelpt.nl/hulp-bieden. Vul bij locatie ‘Dordrecht’ in en bij Kerk/organisatie ‘Christelijk Gereformeerde Kerk Centrum’. Er wordt dan contact met je opgenomen als er hulpvragen zijn waar jij bij kunt helpen. Dit kan dan zowel bij leden van onze gemeente als bij andere mensen zijn.

Alvast heel erg bedankt voor je hulp en inzet!

Vragen?
Wanneer er vragen zijn over het hulp aanvragen of hulp bieden, neem dan contact op met één van ons.

Hartelijke groet,
Benjamin Mulder (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-34 04 89 54)
Alinda Heijstek – de Kat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-51 79 85 75)

Regeling kerkdiensten

Geliefde gemeente,

We realiseren ons dat we door de corona-epidemie in een uitzonderlijke situatie zijn gekomen waarin moeilijke beslissingen genomen zijn die de kerkenraad maar ook de gemeente raken. De kerkenraad volgt m.b.t. de inrichting van de kerkelijke samenkomsten de besluiten en adviezen van de overheid. De diensten worden via livestream op de gebruikelijke kerktijden uitgezonden. Om de wettigheid van de diensten te waarborgen doet de kerkenraad in een kleine samenstelling dienst. U kunt de preken beluisteren via de website door te klikken op: Live luisteren. Het is ook mogelijk om de kerkdienst via beeld te volgen door te klikken op Live kijken. De kerkenraad zal de eerder aangekondigde maatregelen tot nader order te continueren.

Wilt u dit bericht ook delen met gemeenteleden die geen gebruik maken van e-mail of internet. Wij bevelen de nood van deze epidemie die ons ook als gemeente raakt aan in uw gebeden.

Met hartelijke groet,
namens de kerkenraad, scriba J. de Heer

 

Terugblik jaarlijkse verkoopdag voor de zending 2018

Op Zaterdag 14 april…. was het zo ver, de jaarlijkse verkoopdag voor de zending, georganiseerd door de vrouwenvereniging.
Ouderling Zeeders las een Bijbelgedeelte, we zongen en vroegen de Heere om een zegen over deze dag. We hoopten natuurlijk op een goede opbrengst.
Maar ook op goed weer en fijne ontmoetingen. De tijd vloog voorbij, de kramen werden leger en leger.
Om twee uur sluit ouderling De Heer deze dag met het zingen van een psalm en danken we de Heere voor deze prachtige dag en we kunnen bijna € 10.000 overboeken voor diverse zendingsdoeleinden!

Klik hier voor de foto's (inloggen vereist)

 

 

Preekarchief update

Beste bezoeker,

Vanaf nu zijn ook de preken uit 2006 en 2007 te vinden in het preekarchief.
Aanvullende gegevens zijn nog niet altijd ingevuld, maar de preken zijn al wel te beluisteren.

Met vriendelijke groet,
Websitecommissie CGK Dordrecht-Centrum

Vrouwenochtenden

Op elke  laatste donderdag van de maand is er een gezellig vrouwen ochtend.  Zoals u op de foto’s kunt zien is het erg gezellig. We hebben al hele leuke en lekkere dingen met elkaar gemaakt.  We hebben alleen nog best wat lege stoelen en wij als vrouwen van de organisatie  zouden het leuk vinden als u eens op die stoel komt zitten, om te luisteren naar de uitleg van het leven van een vrouw uit de bijbel, gezellig koffie of thee te drinken met wat lekkers erbij. En we hebben iedere keer een leuke workshop onder leiding van enthousiasten  dames. Zien we u de volgende keer ook?

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • 1
  • 2
Accounts worden uitsluitend verstrekt aan gemeenteleden.